Sivasspor’dan Avrupa Zaferi

Posted by

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Demir Grup Sivasspor, deplasmanda 2 kez geriye düştüğü Karabağ karşısında 3-2’lik zaferle ayrıldı. Bu sonuçla birlikte grupta 2 maçı kalan temsilcimiz, gruptan çıkmak için umutlarını korudu.

Karabağ UEFA Avrupa Ligi başlamadan önce maçlarını Türkiye’de oynamak için UEFA’dan onay almıştı. Bundan dolayı iki takım Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda karşı karşıya geldi. Temsilcimiz Demir Grup Sivasspor’un golleri Arouna Kone(2) ve Olarenwaju Kayode’den gelirken, Karabağ’ın gollerini Abdellah Zoubir ve Uros Matic kaydetti.

Bu galibiyet ile birlikte temsilcimiz Demir Grup Sivasspor puanını 6 yaparken, Karabağ 0 puan da kaldı.

Maçın Özeti

Karşılaşmaya iki takımda hızlı ve istekli başladı. 8. dakikada Karabağ’da topla buluşan Matic savunmanın arkasına uzun bir pas gönderdi. Topla buluşarak soldan ceza sahasına giren Zoubir, yaptığı düzgün bir vuruşla topu uzak direğin dibinden ağlara gönderdi ve Karabağ’ı 1-0 öne geçirdi.

Bir kez daha tehlikeli gelen Karabağ, dakika 16’da Zoubir’in ceza sahası içinde rakiplerini geçerek sol çaprazdan çektiği şutla ikinci gole çok yaklaştı ama Zoubir’in şutunda top az farkla auta gitti. 39. Dakikada Gradel’in çektiği şuta Guerrier elle müdahale etti ve temsilcimiz Demir Grup Sivasspor penaltı kazandı.

Topun başına geçen Arouna Kone topu ağlara gönderdi ve skor 1-1’ geldi. Golden sonra baskısını arttıran ve devre arasına önde girmek isteyen temsilcimiz baskılarını arttırdı. Dakika 43’te Kone’nin gönderdiği topla buluşan Gradel, ceza sahası dışından çektiği şuta kaleci engel oldu. İlk yarı 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. 51. dakikada Karabağ İbrahimli ile sol taraftan serbest vuruş kullandı. İçeriye gönderilen top defans tarafından uzaklaştırıldı.

Uzaklaştırılan topa ceza sahası üzerinde gelişine sert vuran Matic, topu ağlara gönderdi ve Karabağ’ı 2-1 öne geçirdi. Golden birkaç dakika sonra dakika 58’de Yasin Öztekin’in sağ kanattan yaptığı ortaya Kayode ceza sahası içinde kafa dokundu ve topu filelere göndererek temsilcimize 2-2’lik beraberliği getirdi.

79. Dakikada ise Demir Grup Sivasspor öne geçmeyi başardı. Uğur Çiftçi’nin sol taraftan verdiği pasla ceza sahası dışında topla buluşan Kone, ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve temsilcimize 3-2’li galibiyeti getirdi.

Maradona’ya Saygı Duruşu

Demir Grup Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu’ndaki 4. maçında Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda Azerbaycan’ın Karabağ takımıyla karşı karşıya geldi. Maç öncesinde, hayatını kaybeden dünya futbolunun efsanevi futbolcusu Diego Maradona’nın anısı için saygı duruşunda bulunuldu.