İstanbul Başakşehir’in Yenilmezlik Serisini Sivasspor 0 – 2 Skorla Bozdu

Posted by

Spor Toto Süper Lig’de 2022 2023 sezonunun dokuzuncu haftasında ne muhalif yoluna devam eden İstanbul Başakşehir’e henüz galibiyet sevinci yaşayamayan Sivasspor karşı karşıya geldi. İstanbul Başakşehir’in kendi evinde Sivasspor’u ağırladığı karşılaşma 10 Ekim Pazartesi günü saat 20:00 da başak şehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynandı. Karşılaşmada hakem ekibi ise şu şekildeydi:

Orta hakem kadir sağlam olurken yardımcı hakemler Serkan Olguncan ve Ali Saygın Ögel ikilisi oldu. Dördüncü hakem olarak Çağdaş Altay görev alırken VAR’da Erkan engin ve AVAR’da ise Özgür Yankaya görev aldı.

Maçın 45+2. Dakikasında Clinton N’Jie’ye faul yapılması ile kazanılan penaltıda Dia Saba Sivasspor’u 0 – 1 öne geçirdi.

85. dakikada ise kontra atakta Mustapha Yatabare’nin pasında Dia Saba hem kendisinin hem de takımının 2. Golünü attı ve Sivasspor’u bu sezon ki ilk galibiyetine taşıdı.

İstanbul Başakşehir – Sivasspor Maçı Kadroları

Teknik direktör Emre Belözoğlu’nun 4–1–4–1 formasyonu ile sahaya sürdüğü İstanbul Başakşehir ilk 11’i şu şekildeydi:

Kalede Muhammed Şengezer, sol bekte Lucas Lima, stoper hattında Kaptan Alexandru Epureanu ve Youssef Ndayishimiye ikilisi, sağ bekte Ömer Ali Şahiner, savunma önünde Lucas Biglia, sol içte Berkay Özcan ve sağ içte Deniz Türüç, sol kanata Mounir Chouiar, sağ kanatta Betrand Traore ve santraforda ise Philippe Keny.

Yedekler: Volkan Babacan, Francis Nzaba, Ahmed Touba, Hasan Ali Kaldırım, Júnior Caiçara, Okechukwu Azubuike, Danijel Aleksic, Serdar Gürler, Muhammet Arslantaş ve Stefano Okaka 

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay’ın 4–2–3–1 formasyonu ile sahaya sürdüğü ilk 11 şu şekildeydi:

Kalede Ali Şaşal Vural, sol bekte Kaptan Uğur Çiftçi, stoper tandeminde Caner Osmanpaşa ve Dimitrios Goutas ikilisi, sağ bekte Murat Paluli, ön liberoda Robin Yalçın ve Fredrik Ulvestad ikilisi, ofansif orta sahada Dia Saba, sol kanatta Erdoğan Yeşilyurt, sağ kanatta Clinton N’Jie ve santraforda ise Mustapha Yatabare.

Yedekler: Muammer Yıldırım, Mehmet Albayrak, Aaron Appindangoyé, Isaac Cofie, Abdul Kader Keita, Kaan Onaran, Hakan Arslan, Charilaos Charisis, Max Gradel ve Karol Angielski.

İstanbul Başakşehir – Sivasspor Maçı Ardından Puan Durumu

Bu sezon ilk mağlubiyetini alın İstanbul başak şehir geride kalan haftalarda 5 kez galip gelirken 2 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Turuncu lacivertli ekip 11 kez fileleri havalandırırken kalesinde ise 3 gol gördü. Gösterdiği bu performansla teknik direktör emre belözoğlu’nun öğrencileri 17 puan toplayarak dokuzuncu haftayı Spor Toto Süper Lig’in beşinci sırasında tamamladı.

Sivasspor bu maçla birlikte ilk kez galip gelirken daha önceki maçlarda 4 kez beraberlik elde etmiş ve 4 kez de mağlup olmuştu. Kırmızı beyazlı ekip 8 kez gol atmayı başarırken 13 kez topu ağlarında gördü. Bu maçlarda 7 puan toplayan Sivasspor Spor Toto Süper Lig’in 15’inci sırasında kendisine yer buldu.