Kayserispor Gol Olup Yağdı

Posted by

Spor Toto Süper Ligin 19. Haftasında Kayserispor takımı ile Sivasspor takımı Kayseri karşılaştı. Enertürk Enerji Stadyumunda oynanan karşılaşmada hakem Arda Kardeşler düdük çaldı. Ev sahibi Kayserispor takımı Sivasspor takımına adeta gol olup yağdı. Spor Toto Süper Ligin arasına girilirken son maçta Çağdaş Atan teknik direktörlüğündeki Kayserispor, Rıza Çalımbay teknik direktörlüğündeki Sivasspor takımına karşı 4-1’lik skor ile galip geldi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi takım, 23. Dakikada Carlos Mane’nin asisti Majid Hosseini’nin attığı gol ile konuk takım karşısında öne geçti.31. Dakikada Gökhan Sazdağı’nın asisti Olivier Kemen’in golü ile ev sahibi takım farkı ikiye çıkarttı. 10 dakika sonrasında ikinci golü kaydeden Olivier Kemen asisti yapıp ikinci golün asistini yapan Gökhan Sazdağı golü attı ve ev sahibi takım farkı üçe çıkarttı.

İlk yarı Kayserispor’un 3-0’lık skor ile önde kapattı. İkinci yarıda dakikalar 52’yi gösterirken konuk takımdan Robin Yalçın sahneye çıkara farkı ikiye indirdi. Gol sonrası ümitlenen Sivasspor takımını, 69. Dakikada Olivier Kemen sahneye çıkarak kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü kaydetti ve konuk ekibin ümitlerini bitirdi. Maç ev sahibi Kayserispor’un 4-1 gibi net bir skor ile lehine bitti ve ev sahibi takım 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Kayserispor Değerlendirme

Spor Toto Süper Lige iyi bir başlangıç yapan Çağdaş Atan teknik direktörlüğündeki Kayserispor takımı son haftalarda kesin bir düşüşteydi. Ligdeki son 4 maçını kaybeden Kayserispor takımı sırasıyla Konyaspor, Alanyaspor, Fatih Karagümrük ve Ankaragücü takımlarına mağlup olmuştu. Çağdaş Atan’ın öğrencileri kötü gidişata dur demek için yine kötü giden bir Sivasspor maçına çıktı. Sivasspor maçında kendini bulan Kayserispor takımında Olivier Kemen ile Gökhan Sazdağı yıldızlaştı.

Olivier Kemen attığı iki gol ve yaptığı bir asist ile bu sezon 3 gol 4 asist rakamlarına ulaştı. Gökhan Sazdağı ise bu sezon ligde ilk golünü atıp ikinci asistini yapmış oldu. İlk golü atan Majid Hosseini ise bu sezon ligde ikinci golünü kaydetti.Kayserispor takımını aldığı bu galibiyet ile lig arasına 26 puan ile 8. Sırada girdi.

Sivasspor Değerlendirme

Spor Toto Süper Lige ilk 8 maç galibiyet alamadan başlayan Sivasspor Avrupa arenasında boy göstermenin adeta cezasını yaşıyor kadro derinliği yeterli olmayan Sivasspor takımında Avrupa maçlarından sonra puan kayıpları yaşandı. Rıza Çalımbay teknik direktörlüğündeki Sivasspor takımı kötü gidişata bir demek istiyordu ancak bir darbede Kayserispor takımından geldi. Deplasmanda 4-1 gibi bir skor ile Kayserispor takımına mağlup oldu.

Kayserispor’un ilk yarıda kurduğu üstünlüğü bir türlü kendi lehine çeviremedi ve skorda kaçınılmaz oldu. Sivasspor’un maçta tek golünü atan Robin Yalçın, bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetmiş oldu. Rıza Çalımbay oyunu değiştirmek adına hamlelerde bulunsa da yeterli gelmedi mağlup oldu. Sivasspor lig arasına 15 puan ile 17. Sırada girmiş oldu.