SİVASSPOR ANKARA’DAN GALİP AYRILDI

Posted by

Süper Lig’in 24. Haftasında 7 Şubat Pazar günü Ankaragücü-Sivasspor karşılaşması gerçekleşti. Bol gollü geçen karşılaşmayı Sivasspor 4-1’lik bir skorla kazanarak hanesine 3 puanı yazdırdı.

ANKARAGÜCÜ 1 – 4 SİVASSPOR

Süper Lig’in 24. Haftasında 7 Şubat Pazar günü Ankaragücü-Sivasspor karşılaşması gerçekleşti. Bol gollü geçen karşılaşmayı Sivasspor 4-1’lik bir skorla kazanarak hanesine 3 puanı yazdırdı.

33 yaşındaki forvet Max Gradel maçın 11. Dakikasında Sivasspor’a ilk golünü kaydetti. İlk yarıyı galip bitiren Sivasspor’da ikinci golün sahibi 27 yaşındaki Nijerya uyruklu forvet oyuncusu Olarenwaju Kayode oldu.

Erdoğan Yeşilyurt 63. Dakikada attığı golle durumu 3-1’e getirmeyi başardı. Maçın 86. Dakikasında Mustapha Yatabare’nin golü ile de galibiyet garantilenmiş oldu.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

10’ Ceza sahası içine giren Max Gradel, Pazdan’ın müdahalesi ile yerde kaldı. Pozisyon penaltı ile sonuçlandı.

11’ Penaltı vuruşunu Max Gradel kullandı. Topu ağlarla buluşturmayı başaran 33 yaşındaki forvet, takımını 1-0 öne taşıdı.

13’ Fajr sağ kanattan kullandığı serbest vuruşla topu ceza sahasına gönderdi. Topu karşılayan Kayode kafa vuruşuyla kaleyi hedefledi ancak top kaleci Korcan Çelikay’ın kucağında kaldı.

19’ Meşin yuvarlağın İbrahim Akdağ’ın eline çarpmasıyla hakem penaltı kararı verdi. VAR incelemesinin sonrasında penaltı kararı iptal edildi.

27’ Emre Güral’ın yaptığı vuruşu Sivasspor kalecisi Muammer Yıldırım çıkardı ve gole izin vermedi.

48’ Farj’ın uzun pası ile topa sahip olan Kayode, topu ceza sahasına kadar getirdi. İki rakip oyuncunun arasından şutunu çeken forvet, takımına ikinci golü getirdi.

66’ Şahverdi Çetin’in Sivasspor kalesini bulmasını hedeflediği top, önce kaleciye sonra ise Ahmet Oğuz’a çarparak sonunda kaleyi buldu. Böylelikle Ankaragücü durumu 2-1’e getirerek farkı 1’e indirdi.

69’ Gradel’in ortasına karşılık veren Erdoğan Yeşilyurt, yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Farkın 1’e düşmesi sonrası hızlı gelişen bir atakla, Sivasspor yine farkı 2’ye çıkarmış oldu. 

79’ Okan Çakır’ın kullandığı serbest vuruşta yapılan ortaya Erdi Dikmen kafa vuruşu ile karşılık verdi ancak top, kaleci Muammer Yıldırım’da kaldı.

86’ Savunma arkasına atılan topa Erdoğan Yeşilyurt karşılık verdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan orta saha oyuncusu topu Yatabare’ye gönderdi. Yatabare’nin kaleyi bulan şutu başta geçersiz sayılırken VAR incelemesi ile birlikte golün geçerli olduğu kararı verildi.

Sivasspor 4-1 kazandığı bu maçla 3 puanı alarak 28 puana yükselirken, Ankaragücü 18 puanda kaldı. Ankaragücü bu maçta da mağlup gelerek mağlubiyet serisini 3 maça çıkarmış oldu.