Sivasspor Fiorentina’ya Farklı Mağlup Oldu

Posted by

Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası’nı kazanan Sivasspor taraftarlarını sevince boğmuştu. Kırmızı beyazlı takım bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde yer alıyor. Son 16 turunda İtalya’nın Fiorentina takımı ile eşleşen temsilcimiz deplasmanda oynadığı ilk maçı 1-0 kaybetti. Bu sonuç çok kötü değildi. Sivasspor kendi sahasında oynayacağı ikinci maçı kazanmayı hedefliyordu. Gelin, rövanş maçında yaşananlara bir göz atalım!

Rıza Çalımbay Takımını Sahaya 4-1-4-1 Dizilişiyle Çıkardı

16 Mart 2023 Perşembe gününün programında yer alan maç saat 20.45’te başladı. Sivassporlu taraftarlar Yeni 4 Eylül Stadı’nı doldurmuşlardı. Maçı Nikola Dabanovic yönetti.

Sivasspor bu sezon Süper Lig’de iyi bir grafik çizmiyor. Kırmızı beyazlı takım küme düşme hattında yer alıyor. Rıza Çalımbay en azından bu turu geçerek bu sezon çok üzdüklerini taraftarlarını sevindirmek istiyordu. Deneyimli teknik adam takımını sahaya 4-1-4-1 dizilişiyle çıkarmayı tercih etti. Sivasspor’un kalesinde her zaman olduğu gibi Ali Şaşal vardı. Defansta lig maçlarında olduğu gibi Murat, Goutas, Appindangoye ve Uğur görev yaptı. Cofie; tek ön libero olarak Fiorentina ataklarına karşı koymayı hedefleyen isimdi. Orta saha dörtlüsünde Saiz, Charisis, Hakan ve Erdoğan görev yaptı. Caicedo Sivasspor’un tek gol umudu olarak sahaya çıktı.

Sivasspor’un kadrosu zannedildiği kadar zayıf değil! Kırmızı beyazlı takımın yedek kulübesinde Yatabare, Ahmed Musa, Leke James ve N’Jie gibi önemli oyuncular bulunuyordu.

Fiorentina İlk Maçta Elde Ettiği Avantajı Korumayı Hedefliyordu

Fiorentina Sivas’a kazanmak için gelmişti. İtalyan ekibinin teknik direktörü Vincenzo Italiano takımını sahaya 4-3-3 ofansif dizilişiyle çıkardı. Kalede Terracciano, defansta Dodo, Martinez Quarta, Milenkovic ve Ranieri, orta sahada Amrabat, Mandragora ve Bonaventura, ileri üçlüde Ikone, Cabral ve Gonzalez vardı.

Sivasspor İlk Golü Bulsa da Devamını Getiremedi

Maçın favorisi tahmin edebileceğiniz üzere Fiorentina idi. Sivasspor ise saha ve seyirci avantajını da kullanarak bir sürpriz yapmayı hedefliyordu. Temsilcimiz maça iyi başladı. Yapmış olduğu ataklarla rakibinden korkmadığını gösteriyordu. Erdoğan Yeşilyurt 35. dakikada harika bir golle Sivasspor’u 1-0 öne geçirdi. Fiorentina bu gole ilk yarının son anlarında Cabral ile cevap verdi.

Sivasspor’un ikinci yarıda daha iyi oynaması bekleniyordu. Fakat, sahada tabiri caizse Fiorentina şov vardı. İtalyan ekibi üst üste bulduğu gollerle temsilcimizin tur umutlarını yok etti. Milenkovic; 62. dakikada attığı golle takımını 2-1’lik üstünlüğe taşıdı. Fiorentina’nın durmaya niyeti yoktu. Goutas; 78. dakikada şanssız bir şekilde kendi kalesine gol attı. Son sözü Castrovilli söyledi. Fiorentina maçı 4-1 kazanarak Sivasspor’u Konferans Ligi’nin dışına itti.

Bu maçta istenmeyen bir olay yaşandı. Sivassporlu bir taraftar Fiorentina’nın genç oyuncusu Bianco’ya yumruk attı. Rıza Çalımbay; maçın ardından gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında hem bu olaydan hem de yenilgiden dolayı çok üzgün olduğunu dile getirdi.