Sivasspor Zor Deplasmanda Kaybetmedi

Posted by

Spor Toto Süper Lig’in 29. Haftasında Demir Grup Sivasspor, 7 Mart Pazar günü deplasmanda güçlü rakibi Galatasaray’a konuk oldu. İki takım arasındaki bu gollü mücadelede kazanan çıkmadı ve maç 2 – 2 beraberlikle sona erdi. Sarı kırmızılı takımın gollerini dakika 14 ve penaltıdan 68’de Radamel Falcao kaydetti.

Konuk ekip Demir Grup Sivasspor’un gollerini ise dakika 9’da Max Gradel ve 38’de Taylor Boyd attı. Bu sonuç ile birlikte şampiyonluk mücadelesi verdiği bu sezonda yine puan kaybı yaşayan teknik direktör Fatih Terim önderliğindeki Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de iki hafta arka arkaya puan kaybı yaşayarak toplada 4. beraberliğini elde etmiş oldu.

Maçın Golleri

Spor Toto Süper Lig’in 29. Haftasında Türk Telekom Arena’da Galatasaray ile Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geldi. Maçın 9. dakikasında Demir Grup Sivasspor’da Max Gradel, rakibi Linnes’in savunmada Muslera göndermek istediği pasta topu kaptı ve vuruşunu yaparak topu ağlara göndererek skoru 1 – 0 yaptı.

Maçın 14. dakikasında Galatasaray’da rakip ceza sahasının yay bölgesinde topla buluşan Radamel Falcao, rakibini de geçtikten sonra şutunu çekti ve topu filelerle buluşturara skoru 1 – 1’e getirdi. Maçın 38. dakikasında Demir Grup Sivasspor’da kullanılan taç atışının ardından Galatasaray savunması bu topu uzaklaştırmadı ve top Max Gradel’de kaldı. Bu futbolcunun vuruşunu kaleci Muslera çelmeyi başardı.

Kaleci Muslera’dan seken bu topu ise kale önünde tamamlayan Taylor Boyd, topu filelerle buluşturdu ve takımını deplasmanda 2 – 1 öne geçirdi. Maçın ilk yarısı 2 – 1’lik skorla sona erdi. Maçın 68. dakikasında Galatasaray’da topla buluşan Rayn Babel, hücuma göre sağ kanattan ceza sahasına girdi.

Fakat rakibi Uğur’un kendisine yaptığı müdahalenin ardından yerde kaldı. Ceza sahası içerisinde yaşanan bu problemin ardından maçın hakemi Ali Şansalan, VAR monitöründen yapmış olduğu incelemenin ardından beyaz noktayı gösterdi.

Penaltı atışını kullanmak üzere topun başına geçen Radamel Falcao, topu ağlara gönderdi ve maça 2 – 2’lik eşitliği getirmiş oldu. Mücadelenin kalan dakikalarında teklikeli gol pozisyonlarına rağmen her iki takımda kazanmak için aradıkları golü bulamadılar ve maç 2 – 2 sona erdi.

Puan Durumu

Spor Toto Süper Lig’in 29. Haftasında oynanan maçta Demir Grup Sivasspor, deplasmanda güçlü rakibi Galatasaray ile 2 – 2 berabere kaldı. Bu sonuç ile birlikte Süper Lig’de puanını 34 yapan Demir Grup Sivasspor, 11. sıraya geldi. Galatasaray ise şampiyonluk mücadelesinde puan kaybı yaşamış oldu ve ligde 58 puan ile 2. sırada kaldı.