Ankaragücü Olimpiu Morutan’ı Transfer Etti

Posted by

Süper Lig’in ikinci haftası, 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü oynanacak maçlar ile tamamlanacak. Ankaragücü, geçtiğimiz sezon Süper Lig’de fena olmayan bir performans ortaya koymuştu. Her ne kadar ilk 10’da yer alma hedefine ulaşamasa da ciddi bir küme düşme tehlikesi yaşamadı.

Takımı bu sezon da deneyimli teknik adam Tolunay Kafkas çalıştıracak. Ankara ekibi, yeni sezonda çok daha başarılı olmak istiyor. Transfer çalışmalarını da bu hedef doğrultusunda gerçekleştiriyor.

Ankaragücü Galatasaray’a Üç Milyon Euro Ödeyecek

Ankaragücü, çok uzun süreden bu yana Galatasaraylı Olimpiu Morutan ile ilgileniyordu. Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, bu oyuncuyu kadroda düşünmüyordu. Olimpiu Morutan’ın ismi bir ara İtalyan kulüpleri ile anıldı. Hatta, sosyal medyada oyuncunun bir sezon daha kiralık olarak Serie B ekiplerinden Pisa’da forma giyeceğine dair iddialar mevcuttu. Fakat, Galatasaray’ın ve Rumen futbolcunun tercihi farklı oldu.

Galatasaray, 20 Ağustos 2023 günü resmi sitesinden ve sosyal medya hesaplarından oyuncunun Ankaragücü’ne transferinin bittiğini duyurdu. Buna göre, Ankaragücü, Olimpiu Morutan için Galatasaray’a 3 milyon Euro ödeyecek. Bunun yanı sıra, Ankaragücü, ilerleyen dönemde oyuncuyu 3 milyon Euro’nun üzerinde bir bonservis bedeli ile farklı bir takıma sattığı takdirde söz konusu paranın yarısını Galatasaray’a verecek. Ayrıca, Galatasaray, istediği takdirde oyuncuyu 3 milyon Euro karşılığında geri alabilecek. Bu transfer, hem kulüpler hem de Olimpiu Morutan için son derece hayırlı olacak gibi duruyor.

Olimpiu Morutan Kimdir?

25 Nisan 1999 tarihinde dünyaya gelen oyuncu 1.73 boyundadır. Sol ayağını etkili bir şekilde kullanır. Hem sağ kanatta hem de forvet arkasında görev yapabilen çok yönlü bir oyuncudur. Kendisi, düzenli olarak Romanya milli takımına da çağrılan bir isimdir.

Galatasaray, Olimpiu Morutan’ı 2021 yılının Ağustos ayında 3.5 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı. Ayrıca, oyuncunun belirli sayıda maça çıkması halinde eski kulübüne 600 bin Euro bonus ödenecekti. Sonuç olarak, Olimpiu Morutan’ın Galatasaray’a 4.1 milyon Euro’ya mal olduğundan bahsedebiliriz.

Rumen futbolcu, Galatasaray forması ile şu ana kadar toplam 36 maçta görev aldı. Bu maçlarda sahada bin 486 dakika kaldı. Üç gol atıp beş asist yaptı. Performansı ile beklentileri karşılayamadı. Ankaragücü, oyuncu ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Olimpiu Morutan, Ankaragücü formasını 30 Haziran 2026 tarihine kadar giyecek. Ankara ekibi, oyuncunun transferini yaratıcı bir video ile açıkladı.

Ankaragücü Adana Demirspor ile Karşı Karşıya Gelecek

Ankaragücü, Süper Lig’in ikinci haftasında Adana Demirspor’u konuk edecek. 21 Ağustos 2023 Pazartesi gününün programında yer alan maç saat 21.00’de başlayacak. Maça Eryaman Stadyumu ev sahipliği yapacak. Cihan Aydın, bu maçta hakem olarak düdük çalacak. Olimpiu Morutan, lisansı çıkartılmadığı için Adana Demirspor maçının kadrosunda yer almayacak.