GALATASARAY ’DA YENİ SEZON ÖNCESİ GELENLER GİDENLER TRANSFER DURUMU

Posted by

Süper ligin son şampiyonu sarı kırmızılı takım Galatasaray yeni sezona güçlü bir kadro ile girerek hem süper lig de şampiyonluğun en güçlü adaylarından birisi olurken, hem de Şampiyonlar liginde güçlü rakipleri karşısında iyi bir kadro ile yer almak istemesi nedeni ile bir çok önemli isim ile kadrosunu güçlendirdiler.

Sarı kırmızılı takım Galatasaray yeni sezon da kadrosuna Mauro Icardi, Kerem Demirbay, Kaan Ayhan, Angelino, Cedric Bakambu, Halil Dervişoğlu, Sirachan Nas, Günay Güvenç, Tete, Wilfried Zaha ve Hakim Ziyech ile kadrosunu güçlendirirken transfer süreci de devam ediyor.

Gelen isimlerin yanı sıra sarı kırmızılı takım da ayrılan da bir çok isim oldu. Mostafa Mohamed, Alexandru Cicaldau, Olimpiu Morutan, Emre Kılınç, Nicolo Zaniolo, Yunus Akgün,Okan Koçuk, Bafétimbi Gomis, Emre Taşdemir sarı kırmızılı formaya veda eden isimler oldular.

Galatasaray

ŞAMPİYONLAR LİGİNE GÜÇLÜ KADRO KURULDU

Sarı kırmızılı takım Galatasaray kadrosunu çok önemli isimler ile güçlendirdiler.

Geçen sezon kiralık olarak sarı kırmızılı takımın formasını giyen Arjantinli süper star Mauro Icardi 10 Milyon Euro bonservis bedeli ile bu sezon bonservisi alınarak takıma kazandırılan önemli isimlerin başında yer aldı. Geçen sezon ki şampiyonlukta sarı kırmızılı takıma büyük katkı veren 30 yasındaki tecrübeli golcü yeni sezon da Galatasaray ın önemli bir transfer hamlesi oldu.

Icardi gibi geçen sezon kiralık olarak takıma katılan bir diğer isim stoper ve orta sahada oynayan 28 yasında ki milli oyuncu Kaan Ayhan da 2.8 Milyon Euro bonservis bedeli ile sarı kırmızılı takıma katılan isimlerden birisi oldu.

Sarı kırmızılı takımın sol bek probleminde ise uzun süre özellikle geçen sezon 3 isim ile dönüşen sol bekte bu sezon basında transfer edilen 26 yasında ki İspanyol oyuncu Angelino ilk olarak 1.5 Milyon Euro kiralama ücreti ile takıma katılırken, satın alma opsiyonu ise 6 Milyon Euro olarak belirlenirken bu bedel bonuslar ile beraber 1 milyon euro daha yüksele bilir.

Kerem Demirbay orta sahada alternatif isim oluştururken 3.7 Milyon euro bonservis bedeli ödediler.

Hücum da Cedric Bakambu için 32 yasın da ki tecrübeli golcüyü 700 Bin Euro ile kadrosuna katarken, Halil Dervişoğlu ise 500 Bin euro ile sarı kırmızılı takımın alternatif golcüleri arasında yerini aldı.

Kalede alternatif olarak Günay Güvenç’ i 250 Bin Euro’ ya kadrosuna katan sarı kırmızılı takım on numarada alternatif olarak ise Sircahan Nas’ı Ankaraspor dan 337 bin Euro ‘ya kadrosuna kattılar.

Sarı lacivertli rakibi Fenerbahçe ye transfer çalımı olarak görülen Zaha ve Tete Bedelsiz olarak sarı kırmızılı takıma katılırken en son Cezayirli oyuncu Hakim Ziyech i de kadroya katarak kadrosunu güçlendirdiler.

AYRILAN İSİMLER SERVET BIRAKTI GİTTİ

Sarı kırmızılı takımın devre arasında kadrosuna kattığı Zaniolo Aston Villa ile anlaşırken kiralık olarak Galatasaray ilk etap da 5 Milyon Euro ödeyecekler olurken 22.5 Milyon Euro da satın alma opsiyonu bulunuyor.

Mostafa 5.75 Milyon Euro ya Nantes giderken, Yunus Akgün ise kiralık olarak Liecester city giderken satın alma opsiyonu da 8 Milyon Euro.

Genç Rumen oyuncusu Olimpiu Morutan ise Ankaragücü ne 3 Milyon Euro ya transfer oldu.