Barcelona Transferin Son Gününde İki Önemli Oyuncuyu Kadrosuna Kattı

Posted by

Takdir edersiniz ki, Barcelona, dünyanın en büyük kulüplerinden birisi! Katalanlar, Lionel Messi’nin 2021 yılının yazında takımdan ayrılmasının ardından zor günler geçirdiler. Takımın başına Xavi’nin gelmesi birçok şeyi değiştirdi. Barcelona, Xavi’nin kurmuş olduğu sistem sayesinde 2022 – 2023 sezonunda La Liga’da şampiyon oldu. Dört yıllık şampiyonluk özlemine son verdi.

Barcelona, 2023 – 2024 sezonuna her zaman olduğu gibi yine büyük hedefler ile başladı. Her şeyden önce, La Liga’da üst üste ikinci kez şampiyonluk hedefleniyor. Bunun yanı sıra, UEFA Şampiyonlar Ligi de Barcelona için çok önemli bir hedef! Bu kupayı son olarak 2014 – 2015 sezonunda müzesine götüren Barcelona, yeni bir UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu hedefliyor.

Joao Felix Barcelona’ya Kiralandı

Barcelona, 2023 – 2024 sezonuna fena olmayan bir başlangıç yaptı. Yeni sezonun ilk maçında Getafe ile karşı karşıya geldi. Maçtan golsüz beraberlik ile ayrıldı. Barcelona’nın ikinci haftadaki rakibi Cadiz oldu. Bu maçı 2-0 kazanan Barcelona, üçüncü haftada Villarreal deplasmanına çıktı. Son derece çekişmeli geçen maçı 4-3 kazanmasını bildi. Takımın genç yıldızı Lamine Yamal, bu maçta ortaya koyduğu performans ile dikkatleri üzerine çekti.

Xavi, takımın üç kulvarda birden mücadele edeceğinin farkında! Fakat, Barcelona’nın kadrosu eskisi kadar yeterli değil! İspanyol kulübü, maddi şartlardan dolayı kadrosunu önemli isimler ile güçlendiremedi. Yine transferin son gününde taraftarları sevindirecek türden iki isim kadroya katıldı. Onlardan birisi Joao Felix oldu.

1999 doğumlu oyuncu, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Chelsea’de kiralık olarak geçirdi. İngiliz kulübünün formasını yirmi maçta giydi. Söz konusu maçların 14’üne ilk 11’de başlarken altı maçta oyuna sonradan girdi. Sahada bin 187 dakika kaldı. Dört gol atabildi.

Transfere harcadığı para ile dikkat çeken Chelsea, Portekizli oyuncunun bonservisini almadı. Oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Atletico Madrid, Joao Felix’i kadroda düşünmüyordu. Barcelona, transfer döneminin son gününde bir atak yaparak oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna kattı. İspanyol kulübünün Atletico Madrid’e kiralama bedeli ödeyip ödemeyeceği belli değil!

Joao Cancelo’nun Yeni Adresi Barcelona Oldu

Barcelona’nın kadrosuna kattığı bir diğer isim Joao Cancelo! Aslında bu transferin gerçekleşeceği tahmin ediliyordu. 1994 doğumlu oyuncunun bonservisi Manchester City’de bulunuyor. İngiliz kulübünün teknik direktörü Joseph Guardiola, oyuncuyu kadroda düşünmüyordu. Bir süredir kulüp arayan Joao Cancelo da tıpkı vatandaşı Joao Felix gibi bu sezon Barcelona’da kiralık olarak top koşturacak.

29 yaşındaki oyuncu; sağ bek, sol bek ve orta saha sağ pozisyonlarında görev yapabiliyor. Kendisi, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını kiralık olarak Bayern Münih’de geçirdi. Alman kulübünün formasını 21 maçta giydi. Söz konusu maçların 15’ine ilk 11’de başlarken altı maçta oyuna sonrada girdi. Güzel performansını bir gol ve altı asist ile süsledi.