Sivasspor Final Öncesi Provaya Çıkıyor

Posted by

Spor Toto Süper Lig 2021 – 2022 Ahmet Çalık Sezonu’nu vasat bir performansla bitiren Demir Grup Sivasspor, sezon finalini 3 puanla yapmanın peşinde.

Teknik direktör Rıza Çalımbay ile ligde uzun süredir bir standart yakalamış olan ve genelde üst sıraları zorlayan Yiğidolar, bu sezon ligde hedeflerinden geride kaldı ve orta sıralarda tıkandı.

Öte yandan kırmızı beyazlı ekibimiz için Ziraat Türkiye Kupası serüveni de harika geçmişti. Ekibimiz kupada finali yapmış ve karşısına finalde Yukatel Kayserispor’u almıştı.

Sivasspor Provayı Başarılı Yapmak İstiyor

Spor Toto Süper Lig 2021 – 2022 Ahmet Çalık Sezonu’nun sonuna geldiğimiz bu haftada taraftarlarına güzel bir şekilde veda etmek isteyen Demir Grup Sivasspor, Yukatel Kayserispor karşılaşmasına çok iyi hazırlandı.

Bunun iki sebebinden biri elbette yukarıda da bahsettiğimiz üzere sezon finalini galibiyetle yapıp vasat geçen sezonun en azından son maçında taraftarların yüzünü güldürmekti. Diğer sebep ise elbette tahmin edileceği üzere bu sezonun en büyük maçından önce bir prova yapmak ve rakibe karşı psikolojik üstünlüğü kurmaktı.

Teknik direktör Rıza Çalımbay tüm bu sebeplerden dolayı karşılaşmaya takımını çok iyi hazırladı. Rakiple oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesinde farklı varyasyonları denemek ve aynı zamanda Yukatel Kayserispor’a elini çok da açık etmemek isteyen teknik direktörümüz Rıza Çalımbay, karşılaşmaya kaleyi Emre Satılmış’a teslim ederek çıkacak.

Dörtlü defans hattında sağ bekte Mehmet Albayrak ve sol bekte ise Ziya Erdal’a şans verecek olan teknik direktörümüz, merkez stoper ikilisini ise Goutas ve Camara ile kuracak.

Onların önünde Isaac Cofie ve Özkan Yiğiter’e şans vermesi beklenen Demir Grup Sivasspor’da sol kanatta Jorge Felix, ofansif orta sahada Kerem Atakan Kesgin ve Sefa Yılmaz yer alacak ve takımımız adına gol fırsatları yaratmaya çalışacak. Bu fırsatları değerlendirmek ise ileri uçtaki Konate’ye düşecek.

Bunun karşılığında teknik direktör Hikmet Karaman önderliğindeki Yukatel Kayserispor ise kaleyi Bilal Bayazit’e emanet edip onun önünde dörtlü savunma hattını Miguel Cardoso, Yasir Subaşı beklerde olmak üzere Uğur Demirok ve Kolovetsios ile kurdu.

Spor Toto Süper Lig’deki genel alışkanlığın aksine 4 – 4 – 2 taktiğini sıklıkla kullanan teknik direktör Hikmet Karaman’ın orta sahada seçtiği 4’lü ise Gökhan Sazdağı, Carlos Mane, İbrahim Akdağ ve Abdülkadir Parmak’tan oluşacak.

Bu oyuncularla pozisyonlar hazırlamayı planlayan Yukatel Kayserispor’da gol yollarında güvenilen isimler ise Gavranovic ve İlhan Parlak olacak.

Sivasspor Kayserispor Maçı Nerede Ne Zaman Oynanacak

sivasspor

Demir Grup Sivasspor ile Yukatel Kayserispor arasında oynanacak Spor Toto Süper Lig 2021 – 2022 Ahmet Çalık Sezonu’nun 38’inci ve son hafta maçı 21 Mayıs 2022 Cumartesi (bugün) gerçekleşecek.

Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı maç saatler 16:00’ı gösterdiğinde başlayacak.

Maçın hakemi Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Onun yardımcılıklarını ise kenarlarda Özgür Ertem ile Deniz Caner Özaral, dördüncü hakem olarak ise Mert Güzenge yapacaklar.