Sivasspor Hem Attı Hem Yedi

Posted by

Bu sezon Avrupa Konferans Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası gibi organizasyonlar nedeniyle Süper Lig’de istediklerini yapabilmek konusunda zorlanan Sivasspor, son 2 haftada aldığı galibiyetler sayesinde küme düşme riskinden biraz daha kurtuldu. Kırmızı Beyazlı ekipte hedef artık son haftalardaki maçlardan galip gelerek ligi en iyi noktada bitirebilmek. Öte yandan bu sezon gol yollarında ciddi sorunlar yaşayan Sivas temsilcisinin gol atmanın en garanti yolu olarak görülen penaltılar konusunda rakiplerini hem zorladığı hem de bu bağlamda rakiplerine de kolaylık çıkardığı görülüyor.

Hepsi Kalede

Bu sezon Süper Lig’de en büyük hayal kırıklığını yaşayan ekiplerden biri olan Sivasspor, sezonun geri kalanında oynayacağı maçlardan en iyi sonuçları alarak ligi olabilecek en iyi noktada bitirmeyi hedefliyor.

Kırmızı Beyazlı takım bir dönem küme düşme hattına iyiden iyiye yaklaşmış ancak Milli Takım arasından önce oynadığı Adana Demirspor ve Altay maçlarından aldığı galibiyetlerle biraz daha rahatlamıştı.

Öte yandan takım adına hâlâ daha dikkatli olunması gereken bir puan cetveli var ve ligin en tecrübeli teknik adamlarından biri olan Rıza Çalımbay da bu durumun gayet farkında. Hem Ziraat Türkiye Kupası’nda hem de Süper Lig’de olabilecek en iyi sonuçları almayı hedefleyen Sivas temsilcisinde bu sezon yaşanan sıkıntıların anlaşılabileceği istatistiklerden birisi de lehte ve aleyhte çalınan penaltılar olarak öne çıkıyor.

Sivasspor, sezonun geriye kalan 30 haftasında 6 kez aleyhine penaltı çalındığı için üzüldü. Öte yandan penaltı gol şansını olabilecek en yüksek seviyeye çıkarıyor olsa da kurtarılması veya kaçırılması mümkün de olan bir fırsat.

Ancak bu durum en azından bu sezon adına Sivasspor için pek mümkün gözükmüyor. Zira takım aleyhinde çalınan 6 penaltının 6’sında da golü kalesinde görmekten kurtulamadı. Bu durum bir bakıma Sivasspor’un kalecisi Ali Şaşal Vural’ın da kendisini geliştirmesi gereken bir diğer noktanın penaltı atışları olduğunu işaret ediyor.

İsabetli Atışlar

Sivasspor’un aleyhte çalınan penaltılar konusunda pek başarılı olmadığı bahsi geçen sayılardan rahatlıkla anlaşılabilir. Ancak Sivas temsilcisinin kendi kullandığı penaltılarda iyi bir isabet oranı yakaladığını dile getirmek de gerekiyor.

Sivasspor sezonun geriye kalan 30 haftasında topu 7 kere penaltı noktasına koydu. Bu 7 penaltıdan 6’sını gole çeviren Kırmızı Beyazlı ekip 1 kez penaltıyı gole çevirememenin üzüntüsünü yaşadı. Bu sayılar ışığında %85 gibi iyi bir oranla penaltı kullanan Sivasspor adına bu istatistik oldukça değerli.

Zira Sivasspor’un yıldız golcüsü Mustapha Yatabare’nin en iyi formunda olmadığı 2021/2022 sezonunda sezon başında kadroya katılan Leke James de istenilen etkiyi yapamadı. James ilk golünü devre değişiminde oynanan Ziraat Türkiye Kupası’nda anca atabilmiş, sonrasında form tutturduğu dönemde de ciddi bir sakatlık yaşamıştı.

Bu bağlamda penaltıların iyi kullanılabilmesi Sivasspor’un gol sorununu çözmesinde yardımcı olan etmenlerden biri.