Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın Açıklamaları

Posted by

2021/2022 sezonuna iyi bir giriş yapamasa da sezon içerisinde toparlanan ancak son haftalarda yaşadığı düşüşle birlikte Süper Lig’de ilk devreyi 12’inci sırada tamamlayan Sivasspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay, kulübün internet sitesine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Takımın yaşadığı sorunlardan, ara transfer dönemindeki planlamalara, Afrika Kupası’na giden oyunculardan Ziraat Türkiye Kupası’na birçok farklı konuya açıklama getiren Rıza Hoca, Sivasspor taraftarından da desteklerini esirgememelerini istedi.

Fayçal Fajr ve Max Gradel’in Yokluğu Sivasspor’u Zorlayacak

Fayçal Fajr ve Max Gradel’in Yokluğu Sivasspor’u Zorlayacak

Kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, sezonun ilk dönemine istedikleri gibi başlayamadıklarını itiraf eden Rıza Çalımbay, Sivasspor’un sezonu en erken açan takım olduğuna dikkat çekti ve hem Avrupa hem de Süper Lig maratonunun takımı yorduğunu ve takımın sakatlıklardan da etkilendiğini belirtti.

Lige istedikleri gibi başlayamasalar da sonradan yaşadıkları toparlanmaya dikkat çeken 58 yaşındaki teknik adam ilk yarıyı 26 puanla kapattıklarını aktarırken, ikinci yarının ilk 4 haftasında oynanacak Konyaspor, Trabzonspor, Göztepe ve Fenerbahçe maçlarının final niteliğinde maçlar olduğuna ve bunların hepsini iyi bir şekilde bitirmeleri gerektiğine dair ifadelerde bulundu.

9 Ocak 2022 günü başlayacak ve 6 Şubat 2022 tarihinde bitecek olan Afrika Kupası’na Max Gradel ve Fayçal Fajr’ın gittiğini hatırlatan tecrübeli teknik adam, bu oyuncuların takımın en önemli isimlerinden olduklarına dikkat çekti ve onların eksikliğinin kendilerini zorlayacağını ifade etti. Bununla birlikte, bu durumun üstesinden gelebilmek adına takım olarak çalıştıklarını ve kadroya da ekleme yapacaklarını açıklayan Rıza Çalımbay yönetimden 3 transfer istediğini belirtti.

Bu oyuncuların transferleri adına çalışmaların sürdüğünü ve eğer kadroya katılabilirlerse daha güçlü ve alternatifli bir kadroyla oynamanın ferahlığına erişeceklerini düşündüğünü belirten Rıza Çalımbay, kısa zamanda çok maç oynayacaklarının altını çizdi.

Rıza Hoca Ziraat Türkiye Kupası’nda İlerlemek İstiyor

Rıza Hoca Ziraat Türkiye Kupası’nda İlerlemek İstiyor

Açıklamalarında bahsedildiği gibi Sivasspor taraftarının desteğini ve inancını arkalarında hissetmek istediklerini ifade eden Rıza Çalımbay’ın en dikkat çekici söylemlerinden birisi de Ziraat Türkiye Kupası’na dairdi.

Ziraat Türkiye Kupası’na çok önem verdiklerini belirten 58 yaşındaki teknik adam bu sene kupaya çok önem verdiklerini ifade ederek, Ziraat Türkiye Kupası’nda ilerlemek istediklerini de açıkladı.

Süper Lig’de ikinci yarının açılış maçında Konyaspor ile karşılaşacak olan Kırmızı Beyazlılar, maçın hazırlıklarına 3 Ocak tarihinde yapılan antrenmanlarla birlikte başladı. Rıza Çalımbay’ın final maçı olarak nitelendirdiği 4 maçtan birisi olan Konyaspor maçı 9 Ocak günü Konyaspor’un sahasında oynanacak.

Bununla birlikte 3 Ocak günü yapılan antrenmanda Afrika Kupası’na giden Fayçal Fajr ve Max Gradel dışında izinli olarak ülkelerine giden bazı yabancı oyuncular da yer almadı.

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da Sivasspor’un gol yükünü sırtlayan oyunculardan birisi olan Max Gradel, oynadığı 18 maçta attığı 2 gol ve yaptığı 9 asistle Sivasspor adına skora en çok katkı sağlayan oyuncu olarak ilk devreyi tamamlamıştı. Geçtiğimiz sezon Getafe’den transfer edilen Fayçal Fajr bu sezon 16 maçta forma giymiş ve 2 gol ile 3 asist üretmişti.