Sivasspor’da İlk Yarının Rakamları

Posted by

Süper Lig’in en istikrarlı performans gösteren takımlarından birisi olan Sivasspor, erken açtığı 2021/2022 sezonunda yaşanan sakatlıklar ve performans düşüklükleri nedeniyle ideal bir sezon geçiremese de ilk yarıyı ikinci yarıda hedeflerini gerçekleştirebilecek bir sıralamada kapatmayı başardı. Rıza Çalımbay’ın öğrencilerinin ilk yarıda gösterdiği performans rakamlara da yansırken, bu rakamlar hem Sivasspor’un hem de rakiplerinin Kırmızı Beyazlıların avantaj ve dezavantajlarını anlamasında faydalı olacak.

Sivasspor’un En İstikrarlı Oyuncusu Max Gradel

Geçtiğimiz sezonun başında katıldığı Sivasspor’da gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çeken ve Rıza Çalımbay’ın hücum aksiyonlarında gözü kapalı güvendiği isim haline gelen Max Gradel, 2020/2021 sezonunda Süper Lig’de gösterdiği performansı 2021/2022 sezonuna da taşımayı başardı.

2020/2021 sezonunda Süper Lig’de oynadığı 39 maçta 11 gol ve 14 asist yapma başarısı gösteren ve Sivasspor adına sezonun oyuncusu olan Max Gradel, Kırmızı Beyazlı taraftarın gönlüne taht kurmayı başarmıştı.

2021/2022 sezonunda forma giydiği 18 maçın tamamında sahaya ilk 11’de çıkan Max Gradel, bu maçlarda 86 dakika ortalamayla süre aldı. Rıza Çalımbay’ın taktik tahtasına yazdığı ilk isimlerden biri olmaya devam eden Fildişi Sahilli oyuncu, oynadığı 18 maçta 2 gol ve 9 asist üreterek geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da Sivasspor hücumlarının en önemli oyuncularından biri oldu.

9 Ocak’ta başlayacak olan Afrika Kupası’nda Fildişi Sahili forması giyecek olan ve bu nedenle Milli Takımıyla kampta olan 34 yaşındaki kanat oyuncusu, eğer başka bir sakatlık ya da aksilik olmazsa Süper Lig’in 25’inci haftasında oynanacak Yeni Malatyaspor maçında takıma geri dönecek. Max Gradel, ligin ilk devresinde ürettiği 9 asistle, Başakşehir’den Edin Visca ile birlikte asist krallığının zirvesinde yer alıyor.

Max Gradel’den sonra takımın en istikrarlı oyuncusu olan savunmacı Dimitris Goutas, ilk haftalarda duran toplardan attığı gollerle dikkat çekmişti. Yunan savunmacı, bu sezon forma giydiği 17 maçların tamamında sahada 90 dakika kalmayı başardı. Goutas sezonun ilk 2 maçını koronavirüs nedeniyle kaçırmıştı.

Sivasspor’da En Hırçın Oyuncu Uğur Çiftçi

2018/2019 sezonunda Gençlerbirliği’nden transfer edilen ve o zamandan bu yana gösterdiği istikrarlı performansla birlikte Rıza Çalımbay’ın vazgeçilmez oyuncularından birisi haline gelen Uğur Çiftçi, bu sezon da hocasının en güvendiği isimlerden biri olmaya devam ederken, gördüğü kartlarla dikkat çekti.

Takımın en hırçın oyuncusu olarak ilk yarıyı tamamlayan başarılı sol bek, 17 maçta 85 dakika ortalama süre alırken, bu maçlarda 2 kırmızı ve 2 sarı kart görerek ön plana çıktı.

Bu sezon sol bekte sorunlar yaşayan Trabzonspor’un listesinde yer aldığı iddia edilen Uğur Çiftçi’nin bu durumuyla alakalı olarak teknik direktör Rıza Çalımbay’ın yorumu sorulmuş, tecrübeli teknik adam Uğur’a en çok Sivasspor’un ihtiyacı olduğunu ifade ederek oyuncusunun takımdan ayrılmasına razı olmadığını belli etmişti.