Sivasspor’da Penaltısız Geçen 28 Hafta

Posted by

Süper Lig 22. hafta yaklaşırken Sivasspor’un 28 haftadır penaltı kullanmayan tek takım olması ilginç bir istatistik olarak kayıtlara geçti. Süper Lig’de uzun süredir penaltı atışı kazanmayan lider Sivasspor en son 4 Nisan 2019 tarihli Kayserispor maçında penaltı kazanırken 11 Şubat 2019 tarihinde Akhisar ile yaptığı maçta penaltıdan gol atabilmişti.

Süper Lig’de 42 puan ile lider olarak yer alan Sivasspor ile ilgili 21. hafta geride kalırken önemli bir istatistik gündeme oturdu. Bu istatistiğe göre Yiğidolar Süper Lig’de son 28 haftadır penaltı vuruşu yapmadı. Sivasspor’un en son penaltı vuruşu yaptığı maç 4 Nisan 2019 tarihli Kayserispor maçı oldu. Kırmızı beyazlı takımda penaltı vuruşunu Arouna Kone kullanırken Yiğidolar penaltı vuruşunu gole çevirememişti.

Son Gol Akhisar Maçında

Sivasspor’un penaltı ile gol attığı son maç ise 366 gün önce 11 Şubat 2020 tarihinde yapılan Akhisar maçı oldu. Geçen sezon 21. hafta gerçekleşen Akhisar maçında Yiğidolar, Aroune Kone’un penaltıdan attığı gol ile 2-1 galibiyet sevinci yaşadı. Sivasspor, 1 sezondur penaltıdan gol atamadı.

Süper Lig’de Takımların Penaltısız İstatistikleri

Süper Lig’de bu sezon penaltı istatistikleri aşağıdaki gibi:

7/8 – Galatasaray
6/8 – Fenerbahçe
5/7 – Trabzonspor
5/6 – Gaziantep FK
5/5 – Yeni Malatyaspor
4/5 – Antalyaspor
4/4 – Gençlerbirliği
4/4 – Beşiktaş
3/4 – Kasımpaşa
3/4 – Ç.Rizespor
2/4 – Göztepe
3/3 – Kayserispor
3/3 – Konyaspor
2/3 – Alanyaspor
2/2 – Başakşehir
2/2 – Ankaragücü
2/2 – Denizlispor
0/0 – Sivasspor

Sivasspor’dan Trabzon’a Teşekkür

Sivasspor resmi sosyal medya hesabından, konuk olacağı Trabzon maçında misafir takım tribünü biletlerinde indirim yaptığı için bordo mavili kulübe teşekkür etti. Sivasspor’un paylaştığı tweette “Süper Lig’in 22. hafta maçında Trabzonspor ile Demir Grup Sivasspor’umuz arasında oynanacak mücadelenin satışa sunulacak misafir takım tribün biletlerini; 80 liradan 45 liraya düşüren Trabzonspor Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederiz.” ifadelerine yer verildi.