Sivasspor’un İkinci Finali Belli Oldu

Posted by

Bu sezon Süper Lig’de beklentilerin altında kalan bir performans sergilemiş olmasına rağmen Türkiye Kupası’nı müzesine götürerek tarihi bir sezonu geride bırakan Sivasspor, şu sıralar gelecek sezonun transfer çalışmalarını yapmakla meşgul. Üst üste 3’üncü kez Avrupa’ya gidecek olan Kırmızı Beyazlı takım bu bağlamda kadrosundaki alternatifleri arttırmayı hedefliyor. Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Kupası Şampiyonu ile Süper Lig Şampiyonu takımları karşı karşıya getiren Süper Kupa müsabakasının finalini ve yerini açıklayınca Sivas temsilcisinin taraftarlarını da ayrı bir heyecan kaplamış oldu.

Finallerin Stadı Olimpiyat

Bu sezon Süper Lig’de istenilen performansın gerisinde kalan Sivasspor, buna rağmen Türkiye Kupası’nı müzesine götürerek tarihinde bir ilki başardı ve taraftarlarına kendisini fazlasıyla affettirdi.

Kırmızı Beyazlı takım bu başarı sayesinde üst üste 3’üncü kez Avrupa kupalarına gitmeyi de garantiledi ve bu bağlamda artık sorumluluk daha da arttı. Avrupa’nın aslında bir anlamda gediklisi haline gelen Sivasspor, bu nedenle kadrosunu daha çok alternatifle genişletmeye yönelik çalışmalar yapıyor.

Ancak şu sıralar Sivas temsilcisinde ayrı bir heyecan yaşanıyor. Zira Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Kupası ile Süper Lig şampiyonlarını karşı karşıya getiren Süper Kupa Finali’nin nerede ve ne zaman oynanacağını açıkladı.

2022-2023 sezonunun Şampiyonlar Ligi Finali’ne de ev sahipliği yapacak olan İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı, Süper Kupa Final müsabakasının da ev sahibi olacak.

Şampiyonlar Ligi finalinin provası niteliğindeki karşılaşma, 30 Temmuz Cumartesi günü yapılacak. Maçın başlama saati ise 20.45 olarak belirlendi. Turkcell Süper Kupa müsabakasını UEFA yetkilileri gözlemci olarak izleyecek.

UEFA, geçtiğimiz yıl 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun ev sahipliğinde yapılmasını kararlaştırmıştı.

Eski Dost Dönüyor

Öte yandan bahsi geçtiği gibi Sivas temsilcisinde şu sıralar transfer açısından hummalı bir süreç yürütülüyor ve birçok isimle eşzamanlı olarak görüşmeler yapılıyor. Bu bağlamda dikkat çeken isimlerle de görüştüğü iddia edilen Rıza Çalımbay’ın takımında gündeme gelen son isimse Robin Yalçın.

Kırmızı Beyazlı takımın eski oyuncusu da olan Yalçın, bu sezon formasını giydiği Alman temsilcisi Padernborn’dan ayrılıyor. Alman altyapısından yetişen oyuncu Türkiye’de Rizespor, Yeni Malatyaspor ve Sivasspor formalarını giydikten sonra Almanya alt liglerinden Paderborn’un yolunu tutmuştu. Bu sezonun başında Almanya’ya geri dönen gurbetçi oyuncunun sözleşmesinin bitmesiyle birlikte tekrardan transfer dedikoduları çıktı.

Öte yandan Sivas temsilcisinin savunmasını güçlendirmek adına başlatacağı bu girişimlerde bir rakibinin de Gaziantep FK olacağı iddia ediliyor. Kırmızı Siyahlı ekip bu sezon Süper Lig’de büyük bir hayal kırıklığı yaşadı ve bu hayal kırıklığının ortaya çıkmasında savunmasındaki aksamaların çok büyük bir etkisi vardı.

Gelecek sezon aynı sıkıntıları yaşamak istemeyen Erol Bulut’un takımı bu nedenle oyuncuyu istiyor olabilir.