Sivasspor İki Galatasaraylı Yıldızın Peşinde

Posted by

Kırmızı beyazlı takım; 2021 – 2022 sezonunda ligde istediği sonuçları alamasa da Türkiye Kupası’nda gösterdiği başarı ile fark yarattı. Rıza Çalımbay’ın öğrencileri; bu sezon Türkiye Kupası’nı kazanarak taraftarlarını sevince boğdular.

Sivasspor; hem Süper Lig’in hem de Avrupa’nın en yaşlı kadrolarından birisine sahip! Rıza Çalımbay da bu durumdan şikayetçi! Kırmızı beyazlı takım; önümüzdeki sezon için kadrosunu kaliteli ve uygun bonservise sahip oyuncular ile takviye etmek istiyor. Bu noktada, Sivasspor’un Galatasaray’da forma giyen iki futbolcuyu kadrosuna katmak adına harekete geçtiğini söyleyebiliriz.

Emre Kılınç Sivasspor’a Dönebilir

23 Ağustos 1994 tarihinde dünyaya gelen Emre Kılınç; 2017 yılının Ocak ayında 225 bin Euro karşılığında Sivasspor’a transfer oldu. Kırmızı beyazlı takımın formasını 3.5 sezon boyunca giydi. Sivasspor formasıyla 119 maça çıktı. Söz konusu maçlarda 24 gol atıp 29 asist yaptı. Göstermiş olduğu performans ile üç büyük kulübün de dikkatini çekti.

Emre Kılınç; sözleşmesinin bitmesinden istifade ederek 2020 – 2021 sezonunun başında herhangi bir bonservis bedeli olmadan Galatasaray’a transfer oldu. Ancak, sarı kırmızılı takımda beklenen performansa ulaşamadı. İki sezonda 78 maça çıktı. Söz konusu maçlarda dokuz gol atıp sekiz asist yaptı. Birçok maçta oyuna sonradan girdi. Kanatlarda oynamaya alışkın olan Emre Kılınç; Galatasaray’da merkez orta saha gibi alışık olmadığı bir bölgede oynadı. Burada yapmış olduğu hatalar ile sarı kırmızılı taraftarların da tepkisini çekti.

Sivasspor; Emre Kılınç’ı yeniden kadrosuna katmak istiyor. Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Okan Buruk’un Emre Kılınç hakkında vereceği karar merakla bekleniyor. Kırmızı beyazlı takım; Okan Buruk’un Emre Kılınç’ı istememesi halinde devreye girecek. Oyuncunun Galatasaray ile 30 Haziran 2024 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor.

Rıza Çalımbay Aytaç Kara’yı İstiyor

Aytaç Kara; 23 Mart 1993 tarihinde dünyaya geldi. İzmir doğumlu oyuncu; futbola da Altay altyapısında başladı. 2010 – 2011 sezonunun başında A takıma yükseldi. Yıllar içerisinde farklı Süper Lig takımlarında forma giydi. 2021 – 2022 sezonunun başında bonservis bedeli olmaksızın Galatasaray’a transfer oldu. Ancak, sarı kırmızılı takımda çok fazla forma şansı bulamadı. Galatasaray; oyuncuyu devre arasında Göztepe’ye kiraladı.

Aytaç Kara; 2022 – 2023 sezonu öncesinde Galatasaray’a geri döndü. Okan Buruk’un oyuncuyu önümüzdeki sezon kadroda düşünmediği ifade ediliyor. Bu yüzden, Aytaç Kara’nın takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay; oyuncuyu kadrosunda görmek istiyor. Deneyimli merkez orta saha oyuncusunun Galatasaray ile 30 Haziran 2024 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor.

Oğuzhan Özyakup’un da Adı Sivasspor ile Geçiyor

Sivasspor’un ilgilendiği isimlerden birisi de Oğuzhan Özyakup! 2012 – 2013 sezonunun başında Beşiktaş’a transfer olan 1992 doğumlu oyuncu; siyah beyazlı takımda kaptanlığa kadar yükseldi. Ancak, Beşiktaş; oyuncunun biten sözleşmesini uzatmama kararı aldı. Sivasspor; oyuncuyu önümüzdeki günlerde kadrosuna katabilir.