Sivasspor’da Yine Sakatlık Var

Posted by

Bu sezon Süper Lig mücadelesinde başı bir hayli ağrıyan Sivasspor, 31’inci hafta müsabakasında karşı karşıya geleceği Giresunspor’un sahasında oynanacak maç için Karadeniz’e doğru yola çıktı. Giresunspor maçının kamp kadrosunu da açıklayan Kırmızı Beyazlı takımda, Samba Camara ve Moussa Konate’nin ise sakatlıklarının olduğu duyuruldu. Sezon başından bu yana birçok farklı oyuncunun pek çok kez sakatlanması nedeniyle işleri zorlaşan Sivas temsilcisi, Giresunspor maçında bu 2 oyuncusundan faydalanamayacak.

Bitmeyen Dertler

Bu sezon Süper Lig’de beklentilerin çok altında kalan ancak Ziraat Türkiye Kupası’nda gösterdiği performansla teselli bulan Sivasspor adına tam anlamıyla sakatlıklar sezonu oldu.

Sezon başında oynadığı ilk maçtan dönemin bitmesine kısa bir süre kalan şu günlere kadar hemen hemen her hafta bir başka oyuncusunun sakatlandığını açıklayan Kırmızı Beyazlı takımda bu kötü gelenek yine değişmedi.

Milli Takım arasının sonlanmasıyla birlikte 31’inci hafta heyecanı futbolseverleri sararken, Sivasspor da kümede kalma mücadelesi veren Giresunspor’un misafiri olacak. Bu zorlu maç için Giresun’a doğru yola çıkan Kırmızı Beyazlı takımda yine bir sakatlık krizi yaşanıyor.

Giresun kafilesini açıklamadan önce Moussa Konate ve Samba Camara’nın sakatlıklarını açıklayan Rıza Çalımbay’ın takımı, bu iki oyuncudan 31’inci haftada oynanacak maçta faydalanamayacak. Sezon başından bu yana pek çok oyuncusunu sakatlıklara kurban eden Sivasspor’da bu durum artık alışılageldik bir durum olmaya başladı.

2019/2020 sezonun devre arasında Amerika takımlarından New England’ta forma giyerken bedelsiz olarak kadroya katılan Samba Camara bu sezon 16 Süper Lig maçında 961 dakika süre alabildi. Ara transfer dönemini suskun geçiren Yiğido’da bu dönemin nadir icraatlarından biri olan Moussa Konate ise Fransız temsilcisi Dijon’dan kiralık olarak transfer edilmişti.

Senegalli golcü, 6 Süper Lig maçında toplamda 87 dakika süre bulabildi ve şu ana kadar beklentilerin çok altında kaldı.

Hakem Görevlendirmesi

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu da Süper Lig’de 31’inci haftada oynanacak maçların hakemlerini açıkladı. Bu açıklamaya göre Giresunspor ile Sivasspor arasında oynanacak maça da Arda Kardeşler atandı.

Bu sezon 3 kere Sivasspor maçlarında düdük çalan 34 yaşındaki hakemin görev yaptığı maçlarda Sivasspor iyi işler çıkardı. Ziraat Türkiye Kupası’nda Fatih Karagümrük’ün 1-0 mağlup edildiği Çeyrek Final maçında, Süper Lig’in 14’üncü haftasında oynanan ve 4-0 kazanılan Hatayspor maçında ve son olarak 25’inci haftada 2-1 kazanılan Yeni Malatyaspor maçında hakem Arda Kardeşler idi.

Son olarak 30’uncu haftada oynanan Gaziantep FK-Galatasaray maçında görev yapan Arda Kardeşler, bu sezon ulusal ve uluslararası 27 farklı maçta orta hakem olarak görev yaptı. Bu maçlarda 84 kez sarı kart 3 kez de kırmızı kart çıkartan 34 yaşındaki hakem, 1 kez de çift sarı karttan kırmızı kart gösterdi.

Bahsi geçen maçlarda 9 kere penaltı noktasını işaret eden Kardeşler 1 kere de Sivasspor lehine penaltı çalmıştı.