Talihsiz Sivasspor Sahnede

Posted by

Ne teknik direktör Rıza Çalımbay ne de takımı Sivasspor uzun bir süreden bu yana böylesi bir sezona denk gelmemiştir. Zira Kırmızı Beyazlı takım ne zaman başını kaldırsa ya sakatlıklar ya COVID-19 takımı sarstı, yetmezmiş gibi Afrika Uluslar Kupası’nın ertelenen organizasyonu takımın en önemli iki oyuncudan faydalanamamasına neden oldu. Oyuncuların Milli Takımlarından dönmesiyle birlikte takımın tam kadro olacağı tahmin edilirken Fenerbahçe maçında yaşanan sakatlıklar da filmi yine başa sardı. Bu talihsizliklerin gölgesinde yola devam eden Yiğidolar, Şubat ayında zorlu 4 maça çıkacak.

Sivasspor’un Kötü Talihi

Türk futbolunun en kendine has takımlarından birisi olan ve Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ile birlikte sağladığı istikrar sayesinde aynı zamanda en güçlü de takımlardan birisi olan Sivasspor, Şubat ayında 4 zorlu maça çıkacak.

Lige verilen 15 günlük aradan sonra Gaziantep FK’nın konuğu olarak yeşil sahalara inecek olan Sivas temsilcisi, iç sahada en kuvvetli takım olan Kırmızı Siyahlılar karşısında alacağı iyi bir skorla lige güzel bir başlangıç yapma niyetinde olacak. İki takım arasında ilk devrede oynanan müsabaka 1-1 eşitlikle sona ermişti.

Bu maçtan 8 gün sonra yani 13 Şubat 2022 tarihinde kendi sahasına dönecek olan Sivasspor’un konuğu ise ligin son sırasında yer alan ve henüz buradan çıkabileceğine dair bir umut ışığını yansıtmayan Yeni Malatyaspor. İki takımın ilk devresindeki mücadele tek gollü Sivasspor galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

20 Şubat 2022 tarihinde İstanbul’da boy gösterecek olan Sivasspor, Volkan Demirel’in gelişiyle birlikte toparlanıyor gibi olsa da tekrar çok kötü bir gidişat içerisine giren Fatih Karagümrük’ün konuğu olacak. Hatırlanacağı üzere Sivasspor ilk yarıda kendi sahasında konuk ettiği rakibi karşısında sezonun en etkili performanslarından birini sergilemiş ve sahadan 4-0 gibi net bir skorla ayrılmıştı.

Şubat ayının son maçı ise Rıza Çalımbay adına her zaman özel olacak bir ekiple, Atom Rıza’nın kariyeri boyunca formasını giydiği Beşiktaş ile oynanacak. Sezonun ilk yarısında oynanan maçta Beşiktaş, Güven Yalçın’ın birbirinden güzel iki golüyle sahadan 2-1 galip ayrılmıştı.

Geçiş Sezonu

Açıkçası bu sezonun Sivasspor adına çok büyük hedeflerle geçmeyeceğini kabul etmek gerekir. Takım sezona çok erken başladı ve bu durum oyuncuların fizik kalitelerinde sıkıntılar yaşamasına neden oldu.

Bununla birlikte takımın şu andaki performansı ve oyun kalitesi diğer Anadolu ekiplerinin de form tutturmasının da etkisiyle üst sıralara tırmanabilmek adına yeterli değil gibi görünüyor.

Sivasspor, 15 günlük arayı yine birçok eksikle geçirmiş olacak ve bu durum kuvvetle muhtemel Sivasspor’u Rıza Çalımbay’ın tasarladığı ya da futbolseverlerin görmeye alıştığı oyun kalitesine ulaşmakta zorlayacak.

Bununla birlikte Kırmızı Beyazlılar, sezonu yine olabilecek en iyi yerde bitirmeyi hedefleyecek ancak belki de önümüzdeki sezonun hazırlıklarını şimdiden yapmak çok daha iyidir.